”Stenarna är gjorda av basalt, en vulkanisk bergart”

Carolina Edvardsson, spa-terapeut, när ska man välja en Hot Stone-behandling framför en vanlig spa-massage?
– En traditionell spa-massage är i första hand avslappnande. Vill du ha en helkroppsmassage som också går lite djupare ner i muskulaturen, då väljer du en Hot Stone-behandling. Massagen i kombination med värmen sätter igång blodcirkulationen i musklerna på ett bra sätt.

Vad är det för typ av stenar och hur ”heta” pratar vi?
– Stenarna är gjorda av slipad basalt, som är en vulkanisk bergart. Alltså det som brukar kallas lavastenar. Vi använder dem för att de innehåller mycket järn, vilket gör att de håller värmen bättre än andra stenar. Temperaturen ligger på mellan 56 och 62 grader beroende på vad gästen föredrar, och vi har olika vattenbad vi tempererar stenarna i.

Används stenarna i själva massagen eller ligger de stilla på kroppen?
– Både och faktiskt. Vi har tre olika storlekar. De större stenarna brukar vi lägga stilla på kroppen utmed exempelvis ryggraden eller på bröstbenet för att ge lite extra tyngd och värme. De mindre har vi terapeuter i händerna och använder för att massera. Det kan låta som att det skulle kännas konstigt, men det är väldigt behagligt.

 

Hot stone-massage

På Upper House Spa erbjuder vi många avkopplande behandlingar. En av dem är en rogivande massage med varma stenar.
Läs mer

Omtanke bor i detaljerna

På Gothia Towers är vi väldigt noga med detaljerna, högt och lågt. Kalla oss gärna nördar, men vi tror benhårt på att ingen detalj är för liten för att inte tas på allvar.
Läs mer