“En vass rackare”

Andreas Magnusson, du är ju en av de som arbetar med isen till baren på Heaven 23 här på Gothia Towers. Vad är det som gör just denna is så speciell? Och varför använder du inte en ismaskin som alla andra?
– När det kommer till vårt hantverksmässiga cocktailutbud så väljer vi att tillverka egna isblock. Is skall vara vacker. Vi ser isen som ett designelement i drinkarna. Och då duger det inte med bottenfrusen is full med bubblor som man får i en ismaskin. Dessutom ska isen smälta så långsamt som möjligt, så att våra cocktails blir kalla utan att vattnas ytterligare. För det krävs stora, fina iskuber utan luftbubblor.

Hur går processen till?
– Det är ett verkligt hantverk. Vi har speciella fryskärl som vi häller vattnet i, och sen låter vi det frysa långsamt, temperaturen ligger på ungefär minus sju. Sen, och det här är det viktigaste, ser vi till att isen inte bottenfryser. Då får vi kristallklara, stora isblock som vi sågar upp till mindre bitar med en japansk issåg. En vass rackare.

Låter krångligt. Hur lång tid tar det här?

– Ungefär två dagar behöver isen för att frysa till rätt nivå. Men så blir det bra också. Varför inte göra det perfekt om man kan?

Cocktails with a view

I baren, på Gothia Towers restaurang Heaven 23, kan du välja bland ett stort utbud av välgjorda cocktails blandade med finess och kärlek.
Se cocktailmeny

Omtanke bor i detaljerna

På Gothia Towers är vi väldigt noga med detaljerna, högt och lågt. Kalla oss gärna nördar, men vi tror benhårt på att ingen detalj är för liten för att inte tas på allvar.
Läs mer