“Vi har 150 000 kollegor på taket”

Bihotell har ju börjat dyka upp lite här och var på sistone, men ett hotell med egen biodling är betydligt mer ovanligt. Fredrik Andersson, Executive Chef, varför odla bin på hotellets tak?
– Vi vill dra vårt strå till stacken för den biologiska mångfalden och bidra till pollineringen här i närområdet. Man kan tycka att det verkar väl högt upp att odla bin på en skyskrapa, men det funkar fint och det blir en hel del honung från våra 150 000 kollegor på taket.

Tar ni vara på honungen själva och vad gör ni i så fall med den?
– Absolut! Vi serverar honungen till frukosten på Upper House och har även använt den för att smaksätta en egen öl som finns här i vår bar. Dessutom kan våra gäster köpa med sig burkar av honungen hem från vår butik.

Hur får ni bina att hålla sig här i området kring Gothia Towers, är det inte risk att de rymmer?
– Utanför entrén på markplan har våra florister bland annat fixat planteringar som lockar bin. Vi har haft bina här i snart tio år nu, så det verkar helt klart som att de trivs.

 

Våra bin - en del av hållbarhetsarbetet

Vi började arbeta med hållbarhet 1997. Sedan dess har omvärlden förändrats och vi med den. Idag driver vi ett arbete som kännetecknas av samarbete, engagemang och en vilja om att fortsätta driva den hållbara utvecklingen framåt.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

 

Omtanke bor i detaljerna

På Gothia Towers är vi väldigt noga med detaljerna, högt och lågt. Kalla oss gärna nördar, men vi tror benhårt på att ingen detalj är för liten för att inte tas på allvar.
Läs mer