Nu börjar MyDOG – Nordens största hundevenemang

Imorgon torsdag öppnar Svenska Mässan i Göteborg dörrarna till MyDOG, årets höjdpunkt för alla hundälskare! Under fyra intensiva dagar bjuder Nordens största hundevenemang på allt ifrån utställningar där flera hundra raser är representerade till tävlingar och uppvisningar.
– MyDOG är en fest för alla hundintresserade och lockar varje år cirka 35 000 besökare, säger Angela Anyai, mässansvarig för MyDOG.

MyDOG inleder mässåret på Svenska Mässan 3–6 januari och som vanligt med ett fullspäckat program. Under de fyra dagarna kommer Svenska Mässan att vara full av hundar och då inte bara medverkande hundar.
– I år är dessutom besökarna välkomna att ta med sig sina egna hundar till MyDOG. Hela E-hallen görs om till YourDOG och kommer att vara full av aktiviteter för det egna husdjuret.

Vad är det då som får så många att söka sig till MyDOG? För hundintresserade är svaret givet: här finns fullt av aktiviteter från morgon till kväll med allt som rör hundar och hundägande – och det självklara – fantastiska hundar av alla slag!

Många nyheter
– Vi arrangerar MyDOG för sjunde året och bjuder som vanligt på många nyheter, bland annat tävlingen Göteborgs Charmigaste Hund där besökarnas egna hundar är med och slåss om den fina titeln, berättar Angela Anyai.

Andra nyheter blir i form av bland annat uppvisningar av spårhundar, SM i freestyle, Hundteatern som bjuder på en ny uppsättning – klassikern Törnrosa och sist men inte minst MyDOG Shop full av MyDOG-prylar. För första gången medverkar dessutom TV-profilen, komikern och hundälskaren Klara Zimmergren på MyDOG.

Många av besökarna kommer till MyDOG för att titta på de båda internationella utställningarna, och i år får MyDOG för första gången status som en kvalificeringstävling till Crufts, världens största hundutställning. Vinnaren i MyDOG 2 blir direktkvalificerad till Crufts 2014 som äger rum i Birmingham, Storbritannien.

Höjdpunkten på MyDOG blir när Årets Utställningshund 2012 koras på lördagen efter ett helt års tävlande. Fyra kandidater har utsetts till finalister och är med och gör upp om den åtråvärda utmärkelsen.

MyDOG arrangeras av Svenska Mässan i samarbete med Västra Kennelklubben.

För mer info: www.mydog.se