Yoga högt och lågt

Stressad och spänd? Stel som ett kylskåp? Då kanske yoga kan vara en lösning? Passa på att kolla in Yoga Games. Det är en tummelplats för såväl inbitna ”yogis” som för nyfikna nybörjare.

Yoga games anordnas helgen 28-29 maj på Svenska Mässan. Hit kommer kända instruktörer från hela världen och leder yogapass. Dessutom blir det massor med föreläsningar för dem som vill förkovra sig. Som besökare kan man välja att teckna dagspass eller biljett till hela helgen.

I anslutning till Yoga Games anordnas även Hälsomässan, som riktar sig till alla som är intresserade av ett hälsosamt liv. Till Hälsomässan är inträdet gratis. Här kan man botanisera bland olika produkter och tjänster och även bekanta sig anläggningar som erbjuder yoga.

En av utställarna är spa- och träningsanläggningen Upper House Spa, på Upper House, Gothia Towers. I deras monter kan man bland annat träffa Karin Paulsdotter som håller yogaklasser på Upper House Spa.
– Vi kommer att presentera vårt nya medlemskap, förklarar Malin Gustafsson som är Spa Manager på Upper House Spa.

De lanserade möjligheten att teckna medlemskap i mars i år. I medlemskapet ingår gym, yogaklasser, corepass och spa.
– Vi vill framförallt nå ut till folk i Göteborgsområdet, för att berätta för dem om deras nya oas, säger Malin Gustafsson.

På Upper House Spa, som är beläget på 20:e våningen i Gothia Towers mittersta torn, har man en spektakulär utsikt över Göteborg från såväl träningslokalerna som från spaet.  Den fräscha inredningen som kombinerar orientalisk stil med material från Bohuslän andas exklusivitet. Det är tyst och lugnt och ingen kö till träningsmaskinerna.
– Vi kommer att hålla medlemsantalet på en sådan nivå att vi kan ge alla ett personligt bemötande såväl i receptionen som i klasserna och att det aldrig ska bli trångt och stökigt, utlovar Malin Gustafsson.

Yoga är en träningsform som får allt fler utövare och det lanseras allt fler nya former. Det utövas på arbetsplatser, i enkla skrymslen och på exklusiva gym. Är man nyfiken på yoga, men vet inte vad som passar en eller vart man ska vända sig, så kan Yoga Games och Hälsomässan vara en bra ände att börja i.

Läs mer om Yoga på Upper House Spa >>

Läs mer om Yoga Games på Svenska Mässan >>