Vin på twentyfourseven

Spendrups förknippar man väl mest med öl men hos oss på Spendrups Vin handlar det bara om vin. Spendrups Vin är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri.

Spendrups Vin har sålt vin sedan 1995, då importmonopolet släpptes. Vi har sedan starten vuxit till att bli en ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och är leverantör av ett brett sortiment till Systembolaget. Vi importerar vin från i stort sett hela världen och representerar ett sjuttiotal producenter, alltifrån stora, världsomspännande vinkoncerner till det lilla familjeföretaget.

Spendrups Vin har som fokus att erbjuda kunder och konsumenter riktigt bra och prisvärda viner för i stort sett alla behov och prislägen. Självklart är varumärken alltid viktigt men det spelar mindre roll om producenten är stor eller liten. Det är kvaliteten och upplevelsen av vinerna som är det avgörande. Sedan några år tillbaka säljer vi också sprit, allt från kvalitetsrom till barsprit.

Emil Wingate

Emil Wingate

Spenrups Vin & Gothia Towers
Spendrups Vin består av ca 25 medarbetare där Emil Wingate och Harald Vinje samarbetar nära med Gothia Towers och twentyfourseven. Vi har med omsorg valt ut ett antal olika viner tillsammans med Gothia Towers sommelier Helena Andersson, där förhoppningen är att vi kan tillfredsställa de flesta smaker. En av våra senaste lanseringar är Champagnen St Marceaux som är en torr frisk och brödig Champagne där man valt alla tre tillåtna druvor i regionen – Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier och efter andra jäsningen lagrat 18 månader i källaren innan släpp. St Marceaux är ett vinhus som startades på 1830-talet och Champagnen var bl.a. med om att inviga Eiffeltornet i Paris 1889.

De viner som finns att tillgå i vinskåpet är ett urval av producenter som skall avspegla en bredd av olika länder, regioner, druvor, kvalitet och prisläge. Exempelvis E & J Gallo Winery, Peter Lehmann, Pierre Chainier, Donald Hess, Henri de Villamont, S A Prüm, Frescobaldi och Kuentz Bas.

Gothia Towers Vinklubb

Är du ännu inte medlem i Gothia Towers Vinklubb? Anmäl dig här >>
Här får du extra mycket vintips och nyheter samt förhandsinfo om våra vinevent.
Välkommen!