Tidernas fest när Odontologen fyller 50

15 september slår 50-årsjubilerande Odontologen till med tidernas fest.
Över 1 000 personer samlas i Gothia Towers och Svenska Mässans kongresshall för att minnas svunna tider, blicka in i framtiden och festa i nutiden.

Odontologen säger alla, men mer korrekt är det Odontologiska institutionen vid Göteborgs universitet som fyller 50 i höst.
Men ska man vara petnoga så stämmer inte det. För det som invigdes 1967 var Odontologiska fakulteten, som så småningom gick upp i Sahlgrenska Akademin och då blev en institution.
Hur som helst: den brunglänsande byggnaden på Medicinarberget är densamma, 50 år har gått och nu ska det festas!
– Odontologen har under de här åren nått en världsledande position inom forskning och utbildning så vi har verkligen anledning att fira, säger Sigbritt Welin, projektansvarig.

Till 50-årsfesten bjuds all nuvarande personal in. Studenter får delta till reducerad kostnad. Dessutom har inbjudan gått ut till gamla kursare, lärare, forskare och verksamma inom tandvården (se anmälan nedan).

Kongresshallen har bokats för en heldag, där förmiddagen ägnas åt tillbakablickar – delvis nostalgiska – med ett flertal talare med anknytning till institutionen och tandvården i västra Sverige.

På eftermiddagen flyttas fokus till framtiden.

Under rubriken ”Möjligheter och utmaningar” talar bl a två amerikanska forskare, Michael Glick och Mark Ludlow. På talarlistan märks också bl a bakteriologiprofessorn Agnes Wold och näringslivsprofilen Carl Bennet.

I foajén arrangeras en utställning av sponsorer, här blir det också mingel, vinbar och musikunderhållning när konferensdelen är över.

På kvällen dukas en trerätters jubileumsmiddag fram i bankettsalen. Kvällsprogrammet, som leds av Claes Virdeborn, innehåller bl a underhållning av Gosskören, Plitters, balett och dans till studentorkestern Munwedret till långt in på småtimmarna…

För anmälan & mer information >>