Stjärnkrogen breddar sig

Gothia Towers stjärnkrog, Upper House Dining, har i sommar lanserat en efterlängtad à la carte. Precis som i den prisbelönta avsmakningsmenyn ingår råvaror av högsta klass, ett närproducerat, säsongsanpassat utbud och en makalös utsikt från 25:e våningen. Men såväl prislappen som tidsåtgången blir mindre.

På menyn finns mellanrätter som tar med gästen på en gastronomisk resa där man kan prova flera rätter och gärna dela med varandra, likaväl som att beställa en enda rätt.
Dessutom kan man nu även beställa en komponerad meny från Upper House Dinings à la carte med sju rätter för endast 550 kronor.
– Vi är extremt stolta över vårt kök och hoppas att många ska unna sig att prova vår fantastiska mat, säger Johan Jansson, Food & Beverage manager på Upper House Dining.
– Då avsmakningsmenyn tar runt fyra timmar har en del önskat ett alternativ på vardagskvällar, då många har begränsat med tid, förklarar han.
– Vissa gäster har också efterfrågat möjligheten att kunna besöka oss lite mer spontant, så nu finns platser i restaurangen för gäster som vill komma förbi när det passar dem.

Det fina diningkonceptet med en avsmakningsmeny, som gett Upper House Dining en Michelinstjärna, kommer självklart att finnas kvar i ena delen av restaurangen.
– Här minskar vi antalet platser från 40 till runt 25, kan vi göra det ännu mer intimt och höja kvaliteten ytterligare, säger Johan Jansson.

På Upper House Dining kan du som gästen botanisera i den unika champagne- och vinbaren. Här finns utsökta champagner på glas, ett urval av närproducerade ostar, egenproducerad chark och ostron från kusten.

Upper House, som är Gothia Towers femstjärniga del, tog hem förstaplatsen bland svenska hotell i TripAdvisors Travelers’ Choice Awards 2018, där miljontals resenärer har betygsatt sina hotell- och restaurangfavoriter.

Läs mer och boka bord på Upper House Dining.