West Coast har öppnat

Lokala råvaror i fokus på nyöppnade restaurang West Coast

Nu har restaurang West Coast på hotell Gothia Towers i Göteborg öppnat. Här kan Göteborgsbor, besökare från övriga Sverige och internationella hotellgäster mötas och njuta av västkustens allra bästa råvaror. Bakom restaurangen står Svenska Kocklandslagets lagledare Krister Dahl som kallar West Coast “en kärleksförklaring till västkusten”.

Krister Dahl, Executive Chef – Gothia Towers

 

Fredag 24 augusti var det premiär för West Coast, en modern bistro med saluhallskänsla som bjuder på de allra bästa av västkustens råvaror. De flesta råvaror som tillagas på West Coast kommer från Göteborgsregionen och köket satsar på att lyfta fram råvarornas renodlade smaker på ett spännande sätt.
– West Coast är en kärleksförklaring till västkusten, till Sverige och vårt fantastiska skafferi av råvaror. Vi väljer råvaror från några av regionens bästa producenter, vi har till exempel skaldjur i världsklass här. På West Coast vill vi hylla små leverantörer som delar våra värderingar och står för hållbarhet, miljötänk och medvetna val, säger Krister Dahl, Executive Chef på Gothia Towers.

På menyn finns bland annat KRAV-märkta musslor från Mollösund och torsken och kungsflundran kommer från bestånd som är grönlistade av WWF. Oxkind, som porterkokas och serveras med sellerikräm, friterad lök och vinbärsgelé, kommer från Ölanda Säteri och långkokt grissida med korv, syrliga grönsaker och krispig potatis härstammar från Stommen Long.

West Coast har cirka 70 sittplatser och erbjuder utöver vanliga restaurangbord även socialt ätande vid “sällskapsbordet”, ett långbord för 12 personer och en matbar där det ska kännas bekvämt att njuta av det goda västkustköket även för middagsgäster som äter ensamma. Skaldjursakvarium, ostrontrappa, kött och fiskdiskar bidrar till extra västkustkänsla.

Krister Dahl är Executive Chef på Gothia Towers och Svenska Kocklandslagets ledare sedan 2005. Han är den enda i världen med tre OS-guld i matlagning och i höst tränar han kocklandslaget inför OS i Tyskland i oktober.

Läs mer om West Coast och boka bord på www.westcoastgbg.se
Läs mer om Kocklandslaget på www.kocklandslaget.se
Följ Krister Dahl på Twitter om framtida restaurangsatsningar: @KristerDahl

För mer information, vänligen kontakta:
Krister Dahl, Executive Chef på Gothia Towers och lagledare för Svenska Kocklandslaget
Telefon: 031-750 89 35
E-post: krister.dahl@gothiatowers.com