“Vi tar vårt kött på blodigt allvar!”

  • https://gothiatowers.com/wp-content/uploads/2012/11/Svensk-kött.jpg

Gothia Towers nya restaurang West Coast blir den första restaurangen i Sverige som får använda ursprungsmärkningen Svenskt kött i menyerna.
– Fantastiskt kul. Västkusten är så mycket mer än fisk & skaldjur. I vår närhet finns massor av små producenter som levererar fantastiskt bra kött. Det utnyttjar vi, säger West Coasts köksmästare Fredrik Andersson.

Märket Svenskt kött är en frivillig ursprungsmärkning som innebär att 100 procent av all köttråvara i produkten är från gris, nöt, får eller lamm som är fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige. Produkten är också tillverkad och förpackad i Sverige.
– Att utöka vår frivilliga ursprungsmärkning till att även gälla restauranger är ett naturligt steg för oss. Vi vet att 7 av 10 köttkonsumenter vill ha svenskt kött och det här är ett sätt att hjälpa till att göra medvetna val. Därför är vi glada över att West Coast vill vara en föregångare när det gäller märket Svenskt kött på restaurang, säger Maria Forshufvud, vd Svenskt Kött.

Samarbetet mellan West Coast och Svenskt Kött är ett pilotprojekt och kommer att användas som modell för andra restauranger som också vill använda märket Svenskt kött i sina menyer. Under 2013 kommer Gothia Towers även att börja använda märket Svenskt kött i sina room service-menyer som West Coast ansvarar för.
– Vi vill visa att vårt kött till 100% är svenskt. Att som första restaurang i Sverige få tillstånd att använda märket Svenskt kött och att kunna använda märkningen i våra menyer är fantastiskt. West Coasts ledord är hållbarhet, miljö & medvetna val – ett ställningstagande vi är stolta över, säger Fredrik Andersson.

För mer info, kontakta:
Fredrik Andersson, köksmästare West Coast
Tel: 031-750 89 12
Mail: fredrik.andersson@gothiatowers.com

Krister Dahl, Executive Chef Gothia Towers
Tel: 031-750 89 35
Mail: krister.dahl@gothiatowers.com

Maria Forshufvud, vd Svenskt Kött
Tel: 08- 08-787 55 14
Mail: maria.forshufvud@svensktkott.se

Svenskt Kött informerar om svenskt gris-, nöt- och lammkött och nyttan med svensk djuruppfödning. Märket “Svenskt kött” betyder att all köttråvara i produkten är från djur som är fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige. Hela produkten är tillverkad och förpackad i Sverige. Märket står också för att djuren fötts upp i Sverige enligt svensk djurskyddslag som är världens mest omfattande.