Tack alla givmilda – ni har samlat in över 8000 julklappar!

IMG_9191

Över 8000 julklappar har samlats in i den julklappsinsamling som Göteborgs Räddningsmission arrangerat i Gothia Towers hotellobby.
– Vi är överväldigade av människors givmildhet – det berör oss starkt, säger Henrik Orrbeck på Göteborgs Räddningmission.

Mellan 30 november-16 december har en julklappssäck stått i Gothia Towers hotellobby för dem som vill vara med och samla in julklappar till utsatta och behövande barn och ungdomar i Göteborgsregionen.

Vem får klapparna?
Klapparna samlas in till bland annat olika kvinnojourer, Solrosen (en förening med barn som har en eller båda föräldrar i fängelse), flyktingförläggningar, till den stora julfesten som arrangeras på julafton på restaurang Gamle Port dit många familjer söker sig, häktet i Högsbo med flera. De klappar som eventuellt blir över kommer att skänkas till ett barnhem i Ukraina.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något
Gensvaret har varit enormt, över 8000 klappar har samlats in.
– Ett fantastiskt och rörande engagemang har uppvisats! Att se glädjen i barns ögon när de får sina klappar är otroligt givande, säger Henrik Orrbeck.

Jenny Jardefur, kommunikatör på Gothia Towers och Svenska Mässan:
– Vi samarbetar med bland andra Göteborgs Räddningsmission året runt. Just julklappsinsamlingen är extra kul för då kan alla som vill hjälpa till. Ingen kan göra allt men alla kan göra något, säger Jenny Jardefur.

P.S Missa inte julens viktigaste konstprojekt för att sprida kunskap om och bekämpa hemlöshet:
http://www.enannanbildavgbg.se/

Vill du veta mer?
Jenny Jardefur, kommunikatör Svenska Mässan & Gothia Towers, tel: 031-708 80 11
Henrik Orrbeck, Göteborgs Räddningsmission, tel: 073-90 14 199