Nyanställningar

Nya restaurang West Coast anställer köksmästare och restaurangchef

I augusti öppnar Gothia Towers nya lobbyrestaurang West Coast. West Coast blir en modern bistro med saluhallskänsla, där fokus ligger på havets läckerheter och närproducerade råvaror från regionens producenter. Fredrik Andersson, 29, är ny köksmästare på West Coast och Nathalie Bolander, 28, ny restaurangchef.
– På West Coast kommer kvalitet och medvetenhet i fokus, “less is more” – vilket passar mig perfekt, säger Nathalie
.

Fredrik Andersson, Nathalie Bolander och Krister Dahl

Fredrik kommer närmast från restaurang Tvåkanten i Göteborg där han var köksmästare. Han har en lång karriär inom restaurangbranschen bakom sig och har tidigare även arbetat på Hällsnäs Affärsklubb i Mölnlycke, Råda Säteri i Mölnlycke, Restaurang Trägårn i Göteborg med flera. Sedan 1 februari är han köksmästare på West Coast samt ansvarig för Gothia Towers mässkök.
Vad lockar dig mest med restaurang West Coast?
– Jag står för rak och enkel mat med råvaror som kommer från leverantörer som brinner för det de gör. Att få vara med att lyfta fram alla små gårdar och producenter kommer att bli väldigt spännande, säger Fredrik och fortsätter: – Vi tänker vara väldigt prestigelösa. Vi är där för att göra våra gäster lyckliga. Är våra gäster lyckliga så är vi det också, säger Fredrik.

Nathalie kommer närmast från restaurang Familjen, före det arbetade hon på Fiskekrogen i Göteborg för att nämna några. Men viktigast – sedan 1 maj hon restaurangchef på restaurang West Coast.
– Det är jätteroligt, just nu pågår förberedelser för fullt. West Coast blir en mötesplats med saluhallskänsla, där du som gäst alltid är välkommen oavsett om det är på ett snabbt glas vin, något lätt att äta i matbaren eller en längre middag i lugn och ro, säger Nathalie.

Fakta – West Coast

Restaurang West Coast blir en modern bistro med saluhallskänsla där fokus ligger på havets läckerheter och närproducerade råvaror från regionens producenter. Dagsfärska kött- och fiskdiskar, ett fisk- och skaldjursakvarium samt en ostrontrappa kommer att finnas i restaurangen.
Under nästa år planeras dessutom ett växthus för att kockarna ska kunna odla de grönsaker och kryddor som ska användas i tillagningen. Ledorden är: Krav, Miljö & Härkomst.
Bakom restaurangen står Krister Dahl, Executive Chef på Gothia Towes samt Svenska Kocklandslagets ledare sedan 2005. Han är den enda i världen med tre OS-guld i matlagning och förutom West Coast arbetar han just nu för fullt med att förbereda och träna kocklandslagets kockar inför OS i Tyskland i oktober.

För mer info, kontakta:
Nathalie Bolander
Tel 031-750 88 34
E-post: nathalie.bolander@gothiatowers.com

Fredrik Andersson
Tel 031-750 89 12
E-post: fredrik.andersson@gothiatowers.com

För högupplösta bilder, kontakta:
Jimmy Millblad

Tel 031-750 89 90
E-post: jimmy.millblad@gothiatowers.com