Konstutställning: Bea Unenge

Bea Unenge ställer ut konst på Gothia Towers

Gothia Towers presenterar en konstutställning av konstnären Bea Unenge. Utställningen pågår 24 augusti-9 september och tar plats i hotellets lobby.
– Beas konst är fantastiskt härlig och färgstark – passar jättebra in här hos oss och kommer att förgylla vår stora lobby, säger Charlotte Hagström, kvalitetsansvarig på Gothia Towers.

Bea föddes 1985 och är uppvuxen i Göteborg. Hon har målat, ritat, klippt och klistrat i hela sitt liv – och det konstnärliga speglar sig även i hennes yrkesval. Sen 2007 arbetar Bea som Art Director på Gina Tricot. Förra året bestämde sig Bea dock för att ägna sig mer åt konsten.
– Jag bestämde mig för att helt enkelt ta tjänstledigt och flyttade till Surinam i Sydamerika för att ägna mig mer åt min konst som inte fick så mycket prioritet här hemma, berättar Bea.

Surinam är känt som Karibiens mest konstinfluerade land. Hit flyttade alltså Bea och började på konstskolan Nola Hatterman Art Academy. Mycket resande, kulturskiftningar och studier på lokal konstskola resulterade i färgstarka tavlor som Bea nu stället ut på Gothia Towers.
– Tiden i Surinam inspirerade mig på många sätt som jag inte riktigt förstod där och då. När jag skulle packa och åka hem upptäckte jag att jag inte ens öppnat de svarta tuberna som annars är den färg som jag målar mest med hemma, säger Bea och fortsätter:
– Jag hade som mål att i Surinam hitta min stil vad det gäller målandet. Något som jag själv kan stå för och något jag skulle kunna tänka mig att hänga på mina egna väggar. Det känner jag verkligen att jag har gjort.

Bea har tidigare ställt ut på C.O.L gallery samt Bliss resto. Och nu är det då dags för utställning på Gothia Towers.

Ser du fram mot att ställa ut din konst på Gothia Towers?
– Ja, det känns superkul att nå en annan och större publik än mina trogna vänner och familj. Det är även kul att ställa ut i en lokal som är öppen dygnet runt och med en stor blandning av människor, säger Bea.

Bea Unenges konstutställningen pågår 24 augusti–9 september.

Vill du veta mer?
Ring Bea Unenge: 0736-484181
Charlotte Hagström, kvalitetsansvarig på Gothia Towers: 031-708 84 44.