Konstutställning: Alexander Lumsden

Konstutställning på Gothia Towers:

Odyssé – av Alexander Lumsden

Utställningen pågår 20 september-14 oktober i Gothia Towers hotellobby samt lobbyrestaurang West Coast.
Vad kan ses: Ett porträtt av Göteborg – en intressant blandning av måleri, skulpturer och smyckeskonst.

Alexander Lumsden vid ett av verken som ska visas under utställningen på Gothia Towers

Alexander Lumsden:
“Poeten T. S. Eliot skrev: “Vi kommer aldrig att sluta utforska… sökandet kommer slutligen nå fram till vår utgångspunkt, en plats vi då lär känna för första gången”.

Efter 17 år utomlands, är detta en chans att se och skapa med nya ögon. Utställningen på Gothia Towers är ett porträtt av Göteborg – och ett försök att fånga dess identitet som är i konstant förändring.

Sittandes på gränsen till världshaven har Göteborg alltid varit en blandning av uthärdighet, gnistor och glamour – vackra byggnader och tunga maskiner. Det är denna blandning som gör staden unik. Det sägs att en människa som endast är omgiven av skönhet, har lite kontakt med det nuvarande. Med andra ord: Blandningen av arkitektur och industri ger oss nuet. Detta är något som intresserar mig och hur vår nutid lever och formas.

Göteborg har en rik tradition av konstnärer som har utforskat frågan om staden. Vad som är fascinerande i deras iakttagelser, är att deras fysiska objekt är manifest i tiden som aldrig kan repeteras. Att dessa konstnärer tog sig tid att sitta ner och se sig omkring och känna efter betyder mer än en bild, det är poesi!

Att förverkliga showen har varit en underbar upplevelse. Ett stort tack till Göteborgs Hamn och Damen Shiprepairs Götaverken, som erbjöd alternativa vyer från toppen av Göteborgs kranar. Också ett hjärtligt tack till Daler-Rowney och Paleda för deras generositet i dess realisering.”

Fakta – Konstnären

Alexander Lumsden, 35 år, är en innovativ skapare, som förkroppsligar det bästa av den nya generationen av globaliserade multimediakonstnärer. Hans intelligenta och känsliga personlighet har tillåtit honom att absorbera så mycket från den blandning av olika kulturer där han har bott och arbetat: Europa, Nordamerika och Latinamerika. Efter 4 år mellan Argentina och Dominikanska republiken, återvände Alexander till Europa och har sedan dess arbetat mellan London och Göteborg. 2011 tilldelades Alexander residens hos Daler-Rowney (UK) och har under det gångna året fördjupat sig i materialvetenskap vid Daler-Rowney laboratorium

Om sponsorerna:

Daler-Rowney
1783 etablerades det Engelska konstnärs material företaget. Redan från start etablerade goda relationer med konstnärer så som William Turner, en gedigen tradition som har fortlöpt.
www.daler-rowney.com

Paleda AB
Arbetar som exklusiv importör och grossist av Konstnärs- & hobbymaterial med återförsäljare över hela Sverige.
www.paleda.se

För mer information, kontakta:

Alexander Lumsden
E-mail: contact@alexanderlumsden.com
Charlotte Hagström, Gothia Towers:
Tel: 031-708 84 44
E-mail: charlotte.hagstrom@gothiatowers.com