Videkonferens

Videokonferens på Gothia Towers

Gothia Towers och Skiptrip lanserar under oktober 2011 ett nytt rum för videokonferens i Göteborg.
– Vi har arrangerat möten i nästan 100 år. Vår ledstjärna har alltid varit att erbjuda så effektiva mötestjänster som möjligt. Från vårt nya videomötesrum kan du nu träffa vem som helst, var som helst – ansikte mot ansikte, säger Charlotte Tellermark, Hotelldirektör Gothia Towers.

Marknaden för videokonferensutrustning ökar med 20% om året. Allt fler upptäcker hur nära ett fysiskt möte man kan komma med en modern utrustning och ett väl utformat rum. Många företag drar sig dock för att själva investera i tekniken, i synnerhet mindre företag med begränsad budget. Ofta hämmas också användningen av ett inköpt videkonferenssystem av att de är svåra att hantera. Och när de används är motparten nästan alltid en person i samma organisation, eftersom det kan vara svårt att koppla ihop det egna systemet med till exempel en kunds system.
– Vi vill att det ska bli enklare att använda videokonferens. Därför bygger vi ett nätverk av publika videomötesrum som etableras på konferensanläggningar med bra lägen och bästa tänkbara service, såsom Gothia Towers. Rummen hyrs per timme vid behov, användarna behöver inte bekymra sig över vare sig grundinvesteringar eller drift av systemen, säger Urban Stärner, grundare och VD för Skiptrip.

Videomötesrummet på Gothia Towers kan kopplas upp mot vilket annat videokonferenssystem som helst. Om mötets motpart saknar ett eget system har Skiptrip tillgång till ett nätverk av närmare 5.000 andra publika rum, placerade på hotell och konferensanläggningar världen över.

Gothia Towers personal erbjuder besökarna all den service de är vana vid samtidigt som Skiptrip tar hand om all teknik – mötesdeltagarna behöver inte trycka på en enda knapp. Enklare kan det inte bli. Så nu behöver du aldrig åka längre än till Gothia Towers för ett möte – oavsett vem du ska träffa.

Läs mer om att hyra rum för videokonferens i Göteborg >>

Vill du veta mer? Kontakta:
Jonas Marking
, marknadschef Skiptrip
Mail: jonas@skiptrip.se
Tel: 070-399 09 91

Emma Udén, Gothia Towers Konferens
Mail: emma.uden@gothiatowers.com
Tel: 031-708 83 95

För bilder, kontakta Jimmy Millblad, Gothia Towers marknadsavdelning:
Mail: jimmy.millblad@gothiatowers.com
Tel: 031-750 89 90

Skiptrip

Skiptrips affärsidé är att göra videomöten enklare. Vi driver ett nätverk av publika videomötesrum på hotell och konferensanläggningar. Rummen hyrs ut per timme. Skiptrip erbjuder även företag privata installationer där Skiptrip står för både drift och support.