Lokala råvaror i fokus på West Coast

Nu har äntligen vår restaurang West Coast öppnat. Här kan Göteborgsbor, besökare från övriga Sverige och internationella hotellgäster mötas och njuta av västkustens allra bästa råvaror. Bakom restaurangen står vår Executive Chef, tillika Svenska kocklandslaget lagledare Krister Dahl som kallar West Coast “en kärleksförklaring till västkusten”.

Fredagen 24 augusti, var det premiär för West Coast, en modern bistro med saluhallskänsla som bjuder på de allra bästa av västkustens råvaror. De flesta råvaror som tillagas på West Coast kommer från Göteborgsregionen och köket satsar på att lyfta fram råvarornas renodlade smaker på ett spännande sätt.
“West Coast är en kärleksförklaring till västkusten, till Sverige och vårt fantastiska skafferi av råvaror. Vi väljer råvaror från några av regionens bästa producenter, vi har till exempel skaldjur i världsklass här. På West Coast vill vi hylla små leverantörer som delar våra värderingar och står för hållbarhet, miljötänk och medvetna val”, berättar Krister.

På menyn finns bland annat KRAV-märkta musslor från Mollösund och torsken och kungsflundran kommer från bestånd som är grönlistade av WWF. Oxkind, som porterkokas och serveras med sellerikräm, friterad lök och vinbärsgelé, kommer från Ölanda Säteri och långkokt grissida med korv, syrliga grönsaker och krispig potatis härstammar från Stommen Long.

West Coast har cirka 70 sittplatser och har, förutom vanliga restaurangbord, även “socialt ätande” vid “sällskapsbordet”, ett långbord för 12 personer och en matbar där det ska kännas bekvämt att njuta av det goda västkustköket även för middagsgäster som äter ensamma. Skaldjursakvarium, ostrontrappa, kött och fiskdiskar bidrar till extra västkustkänsla.

På plats i West Coast finns även vår hushummer Evert, missa inte honom!

Krister Dahl
Krister Dahl är Executive Chef på Gothia Towers och Svenska Kocklandslagets ledare sedan 2005. Han är den enda i världen med tre OS-guld i matlagning och i höst tränar han kocklandslaget inför OS i Tyskland i oktober.

Lena Johansson, Gothia Towers
Foto: Jimmy Millblad, Gothia Towers