Konstutställning och Julinsamling i The Gallery

”Ett fång av värme”

I samarbete med konstnärerna Karolina Palmér & Hanna Ekegren bjuder Gothia Towers in till en julinsamling till förmån för Räddningsmissionens julkampanj. Räddningsmissionens julkampanj skapar förutsättning för att sprida värme för många familjer kring jul med julgåvor till barn, samt de når ut brett för social utsatthet i Göteborg. Vi vill bidra till att många fler ska få ta del av ett stort fång värme.

Utställningen pågår 17 november 2023 – 14 januari 2024
Karolina & Hanna ställer gemensamt ut en samling av sin fina konst i The Gallery som är belägen i lobbyn, Gothia Towers.
Fri entré.
Vi skänker 20% av intäkten från alla sålda verk till Räddningsmissionen.

Vernissage 22 november

Välkommen att inviga utställningen och träffa konstnärerna 17.00-19.00 i The Gallery, Gothia Towers

Auktion 4-10 december

En av tavlorna som Karolina Palmér & Hanna Ekegren gemensamt målat kommer auktioneras ut, där hela intäkten går oavkortat till Räddningsmissionen. Tavlan finns att beskåda i hotellobbyn på Gothia Towers under auktionsperioden 4-10 december.

Målningens mål och mening är att bidra till Räddningsmissionens insamlingskampanj “Att vara någons ljus i mörkret”. Detta är Karolina och Hannas tredje gemensamma målning som skapas i samarbete med Räddningsmissionen. Att ge tillbaka det de båda konstnärerna upplever sig få av livet är en självklarhet och att göra det tillsammans med Räddningsmissionen känns givet då de delar grundsynen om alla människors lika värde och tanken om att alltid försöka hjälpa sin nästa, de som står en nära likväl som dem som är obekanta.

Motivet handlar om att stötta och finnas när någons liv känns tungt. Både genom praktisk handling och ord. Blomsterfånget kan ses som bokstavligt, att knacka på med blommor, mat, kläder eller något annat som kan lindra. En varm kram.  Eller så ses buketten bildligt och illustrerar den värme och omtanke vi alla kan skänka våra medmänniskor genom små som större bidrag när allt faktiskt gör skillnad.

“Ett fång av värme” 100×100 cm

Läs mer här om Räddningsmissionens auktion
& buda online på tavlan >> (Länk inom kort).

Konstnärerna

Hanna Ekegren
Hanna Ekegrens målningar tar avstamp i tankar och känslor. Medvetna eller undermedvetna. Med utgångspunkt i allas lika värde, oavsett etnicitet, sexuell läggning eller religion byggs bilderna upp med hjälp av hennes karakteristiska form- och färgspråk. Ögon att drunkna i och att följas av, var än i rummet du befinner dig. Färglager där toner och nyanser ger dig energi, styrka och glädje. Och en gnutta vemod. Hanna jobbar som konstnär på heltid sedan 11 år tillbaka (första utställningen 2009), med bas i Göteborgs västra delar. Med  ett 80-tal utställningar och events i ryggen, både i Sverige och utomlands finns kunderna runt om i världen.

0707-33 56 78
[email protected]
www.hannaekegren.se
fb: Konstnar Hanna Ekegren
Instagram @hannaekegren

Karolina Palmér
Konstnärsentreprenören Karolina Palmér är känd för sina färgstarka och glädjefyllda bilder som samtidigt förmedlar en känsla av harmoni. Hennes konstnärliga inspiration hämtar hon från tidningar, böcker, musik och naturen omkring henne. Karolina har drivit sitt företag sedan 2004 och genomgått utbildningar inom konst och grafisk design. Hon har även etablerat samarbeten med företag som Ikea, Dixie, NCC och Palmolive. Karolinas konst når kunder i länder både inom och utanför Europa. Hennes konstnärskap blir därmed en bro mellan olika platser och kulturer, där färg, glädje och harmoni förenas för att skapa en unik konstupplevelse.

0763 -38 84 98
[email protected]
www.karolinapalmer.se
fb: Karolina Konst
Instagram @karolina_palmer