Konstutställning av Christin Björk på The Gallery

Christin Björk ställer ut sina fantastiska målningar hos oss på The Gallery 15 juni-6 juli.

”As a self-taught artist, my passion and never ending curiosity for oil painting and the challenge in this craft has led me to where I am to today. In other words, I am blessed to be working with this full time.”

Christin:
Måleriet för mig är lika utmanande, skönt och spännande som det är frustrerande och ibland fullständigt omöjligt att förstå. Just nu är det mycket ögon jag målar, för blickar har alltid fascinerat mig. Tex när en blick säger en sak och orden något annat så händer något i mig som sätter igång en analyskaskad av tankar. På gott och ont. Eller när man möter en blick med någon på håll och ett fint möte uppstår trots att man bara passerar varandra på stan.
Sånt älskar jag. Och den närvaron som känns när man möter en annans blick är det jag stångas med att hitta i mina motiv. För när det händer i tavlan så ger det mig lika skön känsla som när ett sådant möte uppstår. Och det gäller djur som människa.
När jag själv målar är mina motiv främst människor och djur, ofta i närbild och detta tror jag kommer från två orsaker, jag är alltid nyfiken på nya människor och när jag möter djur (läs: allt med päls) så måste jag bara hälsa. Vet inte vad den diagnosen kallas, men den har jag.
Sedan många år är detta mitt yrke och när jag själv inte målar eller har utställningar så försöker jag få tid till mina teckning- och målarkurser. Att lära ut och att få andra att förstå knepen och finliret i detta klassiska hantverk ger mig otroligt mycket. Det är alltid givande att få andra att förstå att dom kan lika bra själv.

Besök Christins hemsida >>