Jag kommer hem igen till jul

”Jag kommer hem igen till jul” presenteras denna gång på en fast arena där Peter ges möjligheten att ytterligare utveckla föreställningen. Sedan det numera klassiska julalbumet med samma titel kom 2002 är det den mest sålda julskivan i Sverige. Årligen streamas den miljoner och åter miljoner gånger varje jul. Peters senaste julturné 2009 visades dessutom för miljonpublik i SVT samma jul och 2012 kom en jubileumsutgåva av albumet.

Peter Jöback tillhör den kategori artister som med mod och framgång rör sig mellan genrer. Han varvar platinaskivor med turnéer och internationella musikalroller. Peter har hyllats på de stora musikalscenerna i Londons West End och på Broadway i New York där han 2012–2013 spelade titelrollen i ”Phantom of the Opera”. I New York framträdde han som förste svensk på anrika Tony Awards. Han återvände 2013 till Sverige för huvudrollen i ”Sweeney Todd” på Stockholms Stadsteater och den hyllade, utsålda uppsättningen sågs av 70.000 personer. Efter konserter i Japan och i London klev Peter in i ännu en enormt hyllad roll; som Candy Darling i “Livet är en schlager” som han spelar våren ut.

När Peter Jöback intar Göteborg och The Theatre blir föreställningen en helkväll med både förmingel och en gourmet-meny signerad av den fyrfaldiga OS-guldmedaljören i matlagning – Krister Dahl. Arenans flexibilitet ger spännande möjligheter till den kreativa processen och gästerna kommer att kliva in i Peters magiska julvärld redan i entrén. På scenen bjuder Peter på en musikalisk julsaga som spänner från det lilla intima till det glänsande universum som julen är. Här ryms längtan och gemenskap, vemod och hopp. Orkestern kommer ledas av Peters kapellmästare och producent för skivan – Lars Halapi.

Premiären äger rum onsdagen den 25 november och spelas torsdagar – söndagar fram till jul. Biljetterna släpps lördagen den 28 februari 2015.
Föreställningen produceras av Krall Entertainment & Sinclair Entertainment i samarbete med 2E Live.