Fotoutställning: Världsarvsutställningen

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fotoutställning: Världsarvsutställningen

augusti 17, 2017 kl 17:00 - augusti 30, 2017 kl 19:00

Världsarvsutställningen Gothia Towers

Världsarvsutställningen
Gothia Towers lobby får besök av en spännande fotoutställning.
17-30 augusti

Resor genom vårt ömtåliga kulturarv: upptäck, bevara och sprid!

Krig, katastrofer, misskötsel och dåligt underhåll för med sig att mycket av vårt kulturarv förlorats, eller riskerar att gå förlorat för alltid.
Den här fotoutställningen som är skapad av UNESCO, Wikimedia Sverige och Wikimedia Italia, understryker hur viktigt det är att dokumentera och bevara vårt kulturarv genom fotografier, så att vi alla kan fortsätta lära från vår gemensamma historia, även om den går förlorad.

Utställningen består av berättelser om de olika sorters kulturarv som är under hot, skadade eller förlorade – men där bilderna är fria att använda. Dessa bilder har delats av många källor – museer, arkiv och allmänhet, och samtliga bilder i utställningen kommer från Wikimedia Commons, mediakatalogen för Wikipedia och andra Wikimedia-projekt. Katalogen innehåller över 30 miljoner bilder under fri licens, så att alla kan använda och bearbeta dem. Samlingen underhålls av tusentals volontärer.

 

Läs mer >>

Fototävling

Det finns ett antal fototävlingar man kan vara med i och dessa är kopplade till olika typer av kulturarv. Några av dem är ”Wiki Loves Monuments”, ”Wiki Loves Africa” och ”Wiki Loves Earth”. För mer information, gå till tinyurl.com/wikiloves. Du kan engagera dig på Wikipedia, Wikimedia Commons och #Unite4Heritage.

Detaljer

Börjar:
augusti 17, 2017 kl 17:00
Slutar:
augusti 30, 2017 kl 19:00

Arrangör

Gothia Towers
Webbplats:
gothiatowers.com