Årets Yogalärare vill få alla att må bättre

Maria Cerboni som är yogalärare på Upper House Spa, blev utsedd till Årets Yogalärare 2018. Hon brinner för att sprida yoga till alla, oavsett vilka förutsättningar man har. Hennes filosofi är att yoga ska vara enkelt, roligt och tillgängligt för alla. Dessutom har hon utvecklat två nya former av yoga.

För Maria Cerboni har yoga och meditation varit vägen bort från ätstörningar och självskadebeteenden. Nu, med en lång rad utbildningar bakom sig, vill hon dela med sig och hjälpa så många som möjligt att må så bra som möjligt.
– Strala-yoga är en av mina favoriter, berättar hon.
– Där använder man inte statiska positioner, utan rörelser som följer andetagen. Den är väldigt lättillgänglig, inga konstiga ord, ett mjukt flöde i rörelserna och skön musik.

Hon har även utvecklat Aqua Yoga Sweden, ett koncept där man utövar yoga i vatten.
– Man kan inte slappna av om man är stressad över att man är stel och tänker att kroppen inte är tillräcklig. I Aqua Yoga kan du släppa prestationskraven, slappna av i det varma vattnet och göra mjuka rörelser tillsammans med andningen, förklarar Maria Cerboni.

På Upper House Spa kan man delta i vattenyoga i champagnepoolen på 19:e våningen. Den spektakulära utsikten får man på köpet.

En annan av hennes specialiteter är SUP-yoga, alltså yoga på en stand-up paddle board. SUP är en lång surfbräda som man står på och paddlar sig fram på – en sport som har blivit populär på senare år. Att kombinera den med yoga provade hon första gången på Bali 2004. Och hon försäkrar att det inte är så svårt som det låter.
– Däremot måste man vara helt närvarande och fokusera på vad man gör. Annars går det inte bra…

Sveriges största yogatidning, Yoga för dig, har en stor gala varje år där de utser Årets Yogalärare. I år fick Maria Cerboni denna fina utmärkelse efter en omröstning bland läsarna. Publiciteten som följde med det gav en extra skjuts åt hennes ambition att få allt fler att upptäcka yogans möjligheter.
– Alla borde verkligen prova på yoga. Och alla borde testa flera sorter. Tycker man inte om den första variant man provar på, finns det säkert någon annan som passar en bättre. Yoga är inte konstigt, inte flummigt, det ska inte göra ont, utan det handlar bara om att man ska må bra, säger hon.

 

Årets julklappstips från Upper House Spa:

Ett spamedlemskap för 2019 för 19 980 kronor (ordinarie pris är 24 600 kronor). I det ingår yoga, spa, och träning i gymmet under ett helt år.
Man kan också köpa ett tio-kort under december månad för 1 500 kronor (ordinarie pris 2 000). I det ingår tio yogapass och det kan utnyttjas under sex månader.