Vinprovningar

Att prova drycker tillsammans är inte bara ett bra sätt att umgås och skapa gemenskap, det ger också inspiration och ny kunskap. Ta med dina kolleger, vänner eller kunder och utforska vin, whisky, rom eller olika sorters avec. Våra kunniga och engagerade sommelierer guidar.

Boka

Konferensbokningen
Tel: 031-708 83 90
Mail: conference@gothiatowers.com


Champagneprovning

Små bubblor som brister mot gommen och framkallar nya smaksensationer. Ett glas bubbel ger alltid en känsla av fest, flärd, lyx, livsnjutning och glamour.
Det här är provningen där vi provar 4 olika stilar av Champagne och får en djupare bild av vad som gör Champagne så unikt. Vad är det som gör att vi är beredda att betala så mycket mer för dessa härliga bubblor från detta område?

Du kommer bl.a. få den historiska bakgrunden till Champagne, områden, tillverkningssätt, metoder, varför smakar det på olika sätt, druvkännedom och vi diskuterar olika smaknyanser i de olika sorterna.
Efter en Champagneprovning så kommer du uppskatta denna ljuvliga dryck på ett helt nytt sätt oavsett hur mycket eller lite förkunskaper du hade om Champagne innan provningen.

Provningen tar 1,5 timma
Pris: 490:-/person ex moms


Vin och grundsmaker i samspel

Är du osäker på vilket vin du ska ha till vilken mat eller tvärtom?
Vill du lära dig den njutningsfulla konsten hur du ska kombinera olika viner med olika grundsmaker, så är detta rätt provning.
På denna vinprovning kommer du få lära dig vilka viner du ska ha till vilka maträtter genom att du kommer få lära dig hur man väljer vin till de 5 olika grundsmakerna, sött, salt, surt, beskt och umami.

Vi kommer prova 2 vita viner och 2 röda viner som är noggrant utvalda för att kunna representera en bredd på de mest klassiska vinerna och till det kommer alla få en tallrik med något från respektive grundsmak. Tex en citron för att lära dig hur du ska tänka om du har något surt, salladsblad för att lära dig hur det fungerar med beska, salt för att du ska lära dig hur reaktionen blir när maten är salt osv. Efter detta kommer du kunna skapa harmoni mellan mat och vin genom att du har koll på grundsmakerna i maten och vinet vilket gör att detta kommer ge dig en större smakupplevelse samtidigt som du kan briljera för dina vänner om din nyfunna kunskap.

Provningen tar 1,5 timma
Pris: 485:-/person ex moms


Chardonnayprovning

Chardonnay, Chablis möter ekfatslagrad från nya världen

Chardonnay, drottning av alla gröna druvor. Den mest hyllade gröna druva som finns, och även den mest anpassningsbara. Chardonnay anpassar sig efter växtområde och klimat – det vi på franska kalla för terroir.
Men druvan kan också bli påverkad av vinmakaren om den vill. Vi testar hur Chardonnay, från en specifik växtplats som Chablis, beter sig jämfört med hur man gör Chardonnay i nya världen.

Finns det något som är bäst eller är de bara olika för olika tillfällen och till olika mat. Välkommen till en härlig vittvinsprovning där vi tittar på vinvärlden från en annorlunda vinkel.

Provningen tar 1,5 timma
Pris: 490:-/person ex moms


Konferensprovningen – alkoholfritt & intressant

30 minuters inspirerande avbrott under konferensen!

Ge era kunder/er personal en upplevelse genom en spännande resa i vinets värld. En inspirationsföreläsning och provning som de kommer prata om! Vikten av alkohol i vin – vi berättar om betydelsen av alkohol som den viktiga smakbärare det är.

Vi lär gästerna hur man gör som ett proffs för att kunna njuta mer av vinet – för att sy ihop detta så får alla prova ett alkoholfritt vin.

Aktiviteten tar 30 minuter.
Pris: 295:-/person ex moms


Info

Priset per person gäller för grupp om minimum, 16personer och fler.
Vid mindre grupper tillkommer ett minitillägg för gruppen totalt, utöver provningspriset:

1-5 personer 1800 :-
6-10 personer 1200:-
11-15 personer 700:-
16 personer eller fler 0:-